Amela Terzić I Kimaiyo najbolji u Prnjavoru

 1. trka u Prnjavoru – Bosna i Hercegovina

AMELA TERZIĆ I KIMAIYO NAJBOLJI U PRNJAVORU

Prnjavor, 30. marta 2018.

Po veoma lijepom i sunčanom vremenu, u Prnjavoru je održano devetnaesto izdanje trke na 5km koja je ocijenjena sa tri zvjezdice Evropske atletike za ispunjenost standarda.

Bilo je to sjajno izdanje i odlična konkurencija i u muškoj i u ženskoj trci na 5km koje su tradicionalno startovale odvojeno.

Nakon prvog kilometra već je bilo jasno da će kenijski atletičar  Kiptum Kimaiyo teško imati ozbiljnu konkurenciju na stazi, ali mladi atletičar iz Srbije Elzan Bibić, koji ove sezone postiže sjajne rezultate je već na drugom kilometru zaprijetio daleko iskusnijem Kimaiyu. Borba za prvu i drugu poziciju trajala je sve do par stotina metara do ulaska u ciljnu liniju, kada je iskusni Kimaiyo u odličnom finišu uspio da obezbijedi prednost od nekih dvadesetak metara. Kimaiyo je prije starta bio izraziti favorit, ali mladi Bibić, koji je još uvijek junior opravdao je povjerenje mogućeg iznenađenja. I ovaj put se pokazalo da je Elzan Bibić biser i budućnost evropske atletike na srednjim prugama.

Jaka konkurencija bila je i kod djevojaka. Ulogu favorita imala je odlična srspka atletičarka Amela Terzić, koja je prethodne tri godine bila nepobjediva na stazi u Prnjavoru. Odlična konkurencija joj je bila iskusna trostruka olimpijka Lusija Kimani (BiH), koja ju je u stopu pratila, ali nije imala snage da napravi nešto više jer je Amela danas u Prnjavoru zaista bila raspoložena.

Tradicionalno, staza na ulicama ovog gradića na sjeveru Bosne i Hercegovine je teška, ali atletičarima da savladaju tu težinu – nekoliko uspona, pomagala je publika koja je aktere bodrila duž cijele staze.

Kao što je to uobičajeno prije glavne trke, nekoliko stotina djece iz svih škola iz ove opštine učestvovalo je na promotivnim dječijim trkama na kraćim distancama, što je stvorilo izuzetno lijepu sliku koja mnogo znači za promociju i afirmaciju atletike i trčanja.

Muški:

 1. Hillary Kiptum Maiyo Kimaiyo (Kenija)
 2. Nelson Kipkogei Cherutich (Kenija)
 3. Elzan Bibić (Srbija)
 4. Stefan Ćuković (Srbija)
 5. Srđan Samardžić (Srbija)

Žene:

 1. Amela Terzić (Srbija)
 2. Lusia Kimani (BiH)
 3. Nevena Jovanović (Srbija)
 4. Amra Terzić (Srbija)
 5. Katarina Lemez (Srbija)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Get in touch

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.