Održano Pojedinačno prvenstvo RS u krosu

U nedelju, 19.03. u Brčkom je održano Pojedinačno prvenstvo RS u krosu. Istovremeno je održano i Prvenstvo BiH u krosu.

Na odlično pripremljenoj stazi, na lokaciji Brod, ukupno se takmičilo skoro 150 takmičara iz 24 kluba iz BiH, a od toga svoje takmičare je imalo 15 klubova iz Republike Srpske.

Najbolju formu u muškoj konkurenciji pokazao je Stefan Ćuković iz Istočnog Sarajeva, koji je šampion BiH za ovu godinu u krosu, a u stopu su ga pratili njegov klupski drug Božidar Vijić i Uroš Gutić iz AK Bosna.

Stefan Ćuković - Šampion RS i BiH u krosu za 2017.
Stefan Ćuković – Šampion RS i BiH u krosu za 2017.

U konkurenciji za Prvenstvo RS najbolji je bio Slaviša Bunić, takođe iz Istočnog Sarajeva,a drugi je njegov klupski drug Saša Dobrijević. U konkurenciji seniorki nastupile su samo dvije takmičarke, Jelena Kosić iz AK Banja Luka i Adela Čomor iz AK „Novi Grad“ Sarajevo. Adela je u završnici imala više snage od Jelene. U konkurenciji juniora šampion je faris Kobilica iz AK Zenica, dok je u cilj drugi stigao Nikola Petrović iz Prnjavora koji je ujedno i šampion RS u krosu za ovu godinu. Ova dva perspektivna atletičara su pokazala sjajnu formu i s razlogom mnogo obećavaju u budućnosti. U konkurenciji juniorki nastupile su ukupno tri takmičarke. Najbolja je bila Jovana Vasiljević iz Vlasenice, dok su Ivana Šipovac iz Nevesinjskog Veleža i Jelena Basta iz Kozarske Dubice zauzele drugo i treće mjesto. Jovana je tako ove godine istovremeno šampion i BiH i RS u krosu.

U konkurenciji mlađih juniorki svoju dominaciju je potvrdila biser naše atletika Aleksandra Roljić koja je ubjedljivo trijumfovala i postala šampion BiH i RS, ostavivši iza sebe Anju Sivac iz Zenice i Jelenu Vasiljević iz Bijeljinskog Akademca.

Novi biser naše atletike - Aleksandra Roljić iz Banja Luke
Novi biser naše atletike – Aleksandra Roljić iz Banja Luke

Trke mlađih uzrasta okarakterisala je masovnost, što je znak da atletika u RS i BiH ima budućnosti i odličnu bazu. Posebno treba istaći Olega Galića iz AK Banja Luka koji je trijumfovao u kategoriji dječaka, Andreja Lukača iz Prijedora koji je prvi u cilj ušao u konkurenciji pionira, dok je Tea Oljača Slobode iz Novog Grada potvrdila dominaciju među djevojčicama, a njena klupska kolegica Ana Milojica trijumfovala je u kategoriji pionirki.

Najljepši prizor za oko su bile masovne trke cicibana i cicibanki. I opet u kategoriji cicibana dominaciju je potvrdio Kristijan Roljić iz AK Banja Luka, dok je njegova klupska kolegica Nika Popić bila najbolja cicibanka.

Startne liste su potvrdile da veliki broj klubova ima odličnu bazu u najmlađim kategorijama što nam daje za pravo da se ne plašimo za budućnost atletike. Već je na pomolu nekoliko budućih asova za koje ljudi zaduženi za atletiku u atletskim savezima BiH i RS moraju u budućnosti da imaju poseban senzibilitet.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Get in touch

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.